De kandidaten voor de VVD West Maas & Waal zijn bekend!

© Fotografie Marloes van Zon

De kandidaten voor de VVD West Maas & Waal zijn bekend! 

De VVD West Maas en Waal is klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Lijsttrekker Sander Bos is trots op de kandidatenlijst, die woensdagavond officieel is vastgesteld. "Met ontzettend veel enthousiasme gaan wij voor 8 prachtige dorpen de schouders er weer onder zetten". 

Naast lijsttrekker en kandidaat-wethouder Sander Bos (33) uit Beneden Leeuwen, volgt Ellen Jagtenberg – Poulussen de kandidatenlijst op plaats 2.  Ellen is binnenkort, samen met haar man, tevens de nieuwe eigenaar van brasserie ‘t Anker in Alphen en is onder andere actief bij de organisatie van het festival Pleinpop.nl. Het behouden van voorzieningen in onze dorpen is voor Ellen één van de belangrijke standpunten. 

Een bekende op de kandidatenlijst is Rene Cruijsen uit Dreumel. Hij neemt dit keer een verkiesbare derde plek in. Rene heeft al ervaring in de gemeenteraad en is ook actief geweest als Heemraad bij het Waterschap Rivierenland. Hij heeft een biologisch melkveebedrijf in de Papesteeg te Dreumel en is voorzitter van vv Aquila uit Dreumel.  

Op plek 4 staat zittend raadslid Sjoerd Vissers uit Boven Leeuwen. De afgelopen jaren heeft Sjoerd ervaring opgedaan in de gemeenteraad en zich voornamelijk sterk gemaakt voor het verenigingsleven en het sociaal domein.  

Manon Janssen – van Haaften is nieuw op plek 5. Ze is jurist en woont binnenkort in het Leeuwse Veld in Beneden Leeuwen. 

De totale kieslijst is omvangrijk, met 26 verkiesbare VVD-ers. Er zijn een aantal nieuwe mensen bijgekomen, maar ook is de VVD trots op de mensen die zich al jarenlang inzetten voor de VVD. Denk aan lijstduwers en oud-raadsleden Ted Lagarde en Arjen Voorhorst. Ook de voormalig raadsleden Ilona van Gelder, Karel Kalkers en oud-wethouder Jos van Gruijthuijsen staan als vertrouwde gezichten nog altijd op de lijst.